Масажи

Масажна яка

Това е масаж на раменете и врата, който се изпълнява в рамките на около 20 минути. Целта е бързо и ефективно да се намали напрежението в тези части и да се отпусне мускулатурата. Подходяща е за хора, работещи на компютър, такива подложени на психическо напрежение, хора с мигренозни болки и др.

 

Масаж на гръб

Терапията се предлага с продължителност от 20 или 40 минути. Целта при краткия масаж е бързо и ефективно да се отпуснат повърхностните и дълбоки мускули на гърба, да се намали напрежението и да се премахнат леки блокажи. При 40 минутния масаж се работи по-задълбочено и ефектът е по-добре осезаем и продължителен.

Цялостен масаж

Това е терапия за цялото тяло. Обхващат се всички мускулни групи и ако по време на терапията се открият болезнени зони, схващания и др., там се набляга повече.

Релаксиращ масаж

Ако желаете да се отпуснете, да премахнете натрупаното напрежение от ежедневието си, то този вид масаж определено е за вас. Обхваща се цялото тяло, като се набляга основно на гърба, защото там се натрупва най-много стрес.

Тонизиращ масаж

Целта е повдигане на общия физически и психически тонус на човек. Движенията на терапевта са по-бързи и енергични. Обработват се големите мускулни групи.

 

Силов масаж

Този вид масаж е подходящ за активно спортуващите от вас, тези които се подлагат на големи и интензивни физически натоварвания. Масажът е силен, дълбок и плътен, като целта е максимално възможно отпускане на мускулатурата.

 

Вакуумен масаж на гръб

По време на масажа се използват вендузата, които мобилизират кожата, подобряват нейната еластичност, разтегливост, подобряват кръвообращението и лимфообръщението. Имат добър терапевтичен ефект при редица състояния на организма. Топ спортисти се възползват от този вид масаж, за да увеличат спортните си постижения и да премахната болката в участъци от тялото с голяма физическа натовареност.

 

Ароматомасаж

Познат също и като ароматерапия е масаж на цялото тяло, извършен със специално подбрани за всеки клиент ароматни масла. В зависимост от комбинацията от масла масажът може да има успокояващ, тонизиращ, обезболяващ, загряващ или освежаващ терапевтичен ефект. Масажът е лек и цели цялостно отпускане на тялото и духа.

 

Акупресура

Отново е метод на китайската традиционна медицина, в който се използва прилагането на натиск в определени биологично активни точки по тялото. Целта е премахването на болкови синдроми и подпомагане на плавното протичане на енергия по енергийните меридиани. Този вид терапия има по-леко въздействие от мокситерапията и се прилага при по-остри състояния.

Кинезиотейпинг

Поставянето на кинезиотейпинг е процедура, по време на която се залепват конезиотерапевтични текстилни ленти върху някоя става или част от тялото. Целта е намаляване на болкови синдроми, подобряване подвижността на ставите, намаляване на отоци, коригиране на движения, стабилизиране на стави и др.

 

„Ергон антицелулит“

Терапия за намаляване и мобилизиране на целулита. Целулитът е заболяване на съединителната тъкан, а Ергон техниката въздейства именно върху нея. По време на терапията се използват масла, които имат дрениращо и затоплящо действие, а в края на процедурата се нанася изстудяващ гел, който оставя усещане за лекота и свежест. Терапията не причинява синини, не е агресивна и рядко има усещане за болка.